Sluipmoordenaar Sarcopenie zit in je huis!


Er zit hoogstwaarschijnlijk een sluipmoordenaar in je huis…

Vanaf je dertigste komt er bij iedereen een sluipmoordenaar in huis wonen. We noemen hem meneer S. Aanvankelijk zit hij op zolder of in de gangkast en merk je nauwelijks iets van zijn aanwezigheid. We hebben niet echt last van hem. Omdat het een sluipmoordenaar is ontsnapt die uiteindelijk aan onze aandacht, vergeten we ‘m, raken we aan ‘m gewend. Hij zit daar gewoon. Maar beetje bij beetje komt hij dichter op je zitten. Hij gaat je bewegingsvrijheid wat beperken, en je gaat zijn aanwezigheid een beetje voelen. Maar omdat hij al zolang bij je woont vind je zijn invloed normaal, hij hoort nu eenmaal bij, en je past je aan. Op de lange termijn eindigt dit verhaal natuurlijk niet goed. De sluipmoordenaar doet dan wat altijd al de bedoeling was.

Wie is toch die meneer S? S. is een afkorting van sarcopenie. Sarcopenie is afnemende spiermassa, spierkracht en spierfunctionaliteit. Het begint tussen de 25 en 30 jaar met de afname van type II spiervezels. Je merkt dat verlies van spierkracht rond je 35e.

Hoe je meneer S. het huis uit jaagt? Of in ieder geval terug naar de zolder bonjourt? Door wekelijks op een veilige manier je spieren, en daarmee je hele gezondheid, een stevige prikkel te geven. En dat is precies waar wij bij fit20 supergoed in zijn!