Wat écht onbetaalbaar is

Vier keer per jaar verschijnt onze nieuwsbrief fit20 Facts. Wij kregen dit keer zoveel complimenten dat we er een stukje uit delen voor wie ‘m gemist heeft.

Heb je weleens gehoord van de vier vitale functies? Dat zijn de belangrijkste lichaamsfuncties die nodig zijn om in leven te blijven: ademhaling, bloedcirculatie, bewustzijn en temperatuur. Als één of meerdere vitale functies verstoord zijn, kan het lichaam niet langer in leven blijven.

Een aantal wetenschappers vindt dat spiermassa en spierkracht toegevoegd moeten worden aan deze vier vitale functies. Zij bekeken in meer dan 100 onderzoeken de impact van spiermassa op ziekteverloop en gezondheid. Die impact bleek gigantisch groot te zijn. Hun conclusie is daarom dat spiermassa als vijfde thuishoort in het rijtje van vitale functies. Je spiermassa en spierkracht zijn dus van levensbelang.

Het bedrieglijke is dat je de afname van je spiermassa niet direct merkt zoals je dat met een verstoring in je ademhaling of hartslag wel doet. Je spieren zijn dus van levensbelang, maar je voelt dat niet zo acuut. Daarom is het soms verleidelijk om fit20 niet de prioriteit #1 te geven die het voor je leven heeft. Zeker als je goed moet opletten waaraan je je geld besteedt. Bedenk dan dat je fit20 training iedere week beschermt wat écht onbetaalbaar is en dat is geen luxe.

Inschrijven voor de fit20 Facts? https://fit20amersfoort.nl/nieuwsbrief-fit20-facts-aanmelden/